Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς βράβευσε την Μαρία Μάρκου

  • Home
  • Blog
  • News
  • Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς βράβευσε την Μαρία Μάρκου

Ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς βράβευσε την Μαρία Μάρκου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρόεδρος της δικηγορικής εταιρείας Markou Global Legal Group και αναγνωρισμένη Ελληνοαμερικανίδα δικηγόρος, Μαρία Μάρκου, έλαβε τιμητική πλακέτα από τον Δήμο Νέας Υόρκης και προσωπικά από τον δήμαρχο Ερικ Ανταμς (Eric Adams) για την προσφορά της στην ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Πρόκειται για μια τιμητική διάκριση η οποία απονεμήθηκε στην κ. Μάρκου κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας δεξίωσης για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Gracie Mansion, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 27 Απριλίου, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη παρέλαση του Ελληνισμού στην 5η Λεωφόρο.

«Θα ήθελα να απευθύνω θερμές ευχαριστίες για αυτό το βραβείο. Αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει, αλλά και την αφοσίωσή μου στη δικαιοσύνη και το κοινό καλό. Είμαι πολύ ευτυχισμένη για το θάρρος και την υποστήριξη που μου προσφέρετε όλοι σας σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Μάρκου.

Η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου

Υπενθυμίζεται πως στη δεξίωση του Gracie Mansion -η οποία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες παράλληλες εκδηλώσεις της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο- έδωσε το «παρών» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου και επιφανή μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Σε έναν ιδιαίτερα ένθερμο χαιρετισμό, ο δήμαρχος Ερικ Ανταμς συνεχάρη τους Ελληνες και, με αφορμή τη βράβευση της Μαρίας Μάρκου και άλλων ομογενών, εξήρε τη μεγάλη και ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία της Νέας Υόρκης.

«Εχουμε πολλά κοινά ως λαοί, πιστεύουμε στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στη σημασία και αξία των μικρών επιχειρήσεων και πάνω από όλα στη δημόσια ασφάλεια.

Στηρίζετε την Αστυνομία και πιστεύετε στη συμβολή τους στην πρόοδο και ευημερία.

Η Μαρία Μάρκου με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου

Χαίρομαι που γιορτάζουμε όλοι μαζί την εθνική επέτειο στο ιστορικό αυτό κτίριο της πόλης μας. Θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό των Ελλήνων, στους κοινούς μας αγώνες και αξίες», τόνισε ο κ. Ανταμς.

Πολυσχιδής δραστηριότητα

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Μάρκου είναι πρόεδρος της Markou Global Legal Group από τον Αύγουστο του 2015 με γραφεία σε Νέα Υόρκη, Ελλάδα και Κύπρο. Εχει πραγματοποιήσει σπουδές στις Νομικές Σχολές Αθηνών, Σουηδίας και Τέξας, ενώ έχει διατελέσει σε πλειάδα εκτελεστικών συνεδρίων ως γενικός σύμβουλος και διαμεσολαβήτρια από το Harvard Law School και Georgetown Law School. Ξεκίνησε στην Ελλάδα ως μάχιμη δικηγόρος από πολύ νωρίς και απέκτησε αμέσως μεγάλο και γνωστό πελατολόγιο για αστικές και ποινικές υποθέσεις.

Παράλληλα, δίδασκε νομικά μαθήματα σε υποψηφίους δικαστές, συμβολαιογράφους, υποψήφιους διοικητικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, κ.λπ. σε γνωστό εκπαιδευτικό ίδρυμα των Αθηνών και σήμερα τονίζει ότι έχει τη χαρά να βλέπει τους μαθητές της να έχουν πετύχει τους στόχους της.

Η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου
Η Μαρία Μάρκου με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά την διάρκεια της δεξίωσης για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Gracie Mansion. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου
Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου και ο σύζυγος της, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, αμέσως μετά την παραλαβή της τιμητικής πλακέτας. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου
Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Μαρίας Μάρκου
Share:

Leave A Comment