Προωθείται το χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο στην πλατεία Αθηνών

  • Home
  • Blog
  • News
  • Προωθείται το χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο στην πλατεία Αθηνών

Προωθείται το χριστουγεννιάτικο παγοδρόμιο στην πλατεία Αθηνών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την εγκατάσταση ενός παγοδρομίου στην «καρδιά» της πλατείας Αθηνών (Athens Square Park) στην Αστόρια, το οποίο θα συνυπάρχει με το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, που αποτελεί ένα ξεχωριστό πόλο έλξης την τελευταία τριετία, προωθεί το ζεύγος Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και Μαρίας Μάρκου, θεωρώντας ότι θα δώσει μια επιπλέον πνοή στην περιοχή για την εορταστική περίοδο.

Ειδικότερα, το σχέδιο προβλέπει πως, αρχής γενομένης από τα επερχόμενα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά της χειμερινής περιόδου 2023-2024, η εικόνα της πλατείας Αθηνών θα μπορούσε να παραπέμπει σε ένα μικρό «Ροκφέλερ», προσελκύοντας το κοινό στη συνοικία αλλά και προσφέροντας μια έμμεση ώθηση για τις οικογενειακές επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες υπέστησαν διαδοχικά πλήγματα τα τελευταία χρόνια.

«Με δεδομένο ότι στολίζουμε πλέον το δέντρο κάθε χρόνο και έχουμε δει επί του πρακτέου την αγάπη και την αθρόα συγκέντρωση του κοινού, αλλά και τη θετική ανταπόκριση στη μικρή παρέλαση που κάναμε φέτος, είχαμε πει ότι θα προσπαθήσουμε να εγκαταστήσουμε κι ένα παγοδρόμιο στην περιοχή. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από την πανδημία και άλλες συγκυρίες, αλλά και να αλλάξουμε προς το καλύτερο την κατάσταση στην Αστόρια, αφού το παγοδρόμιο μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για ενήλικες όσο και μικρά παιδιά», ανέφερε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η κ. Μάρκου.

Σύμφωνα με την Μαρία Μάρκου, το αίτημα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε κοινοτική συνεδρίαση (Town Hall Meeting), όπου αναμένεται να διατυπωθούν και οι όποιες ενστάσεις, για τις οποίες εκτιμά ότι δεν απηχούν πλειοψηφικές ανησυχίες.

«Φυσικά εκφράζονται και αντίθετες απόψεις, θεωρώ όμως ότι δεν συνεισφέρουν για να αλλάξουν τα πράγματα στην Αστόρια. Πιστεύω ότι το κοινό θέλει να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ, προκειμένου να καλυτερεύσει η κατάσταση στην περιοχή», είπε η κ. Μάρκου, προσθέτοντας ότι έχει διασφαλιστεί η υποστήριξη από αιρετούς των οικείων εκλογικών Περιφερειών, όπως είναι η δημοτική σύμβουλος, Τίφανι Καμπάν.

Παράλληλα, η γνωστή δικηγόρος προχώρησε στην καθιερωμένη δωρεά προς την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου και το σχολείο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση και συμμετοχή του κοινού στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα «Πέτρος Πατρίδης».

Share:

Leave A Comment