Η δικηγόρος της Oμογένειας, Μαρία Μάρκου, αρνήθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

  • Home
  • Blog
  • News
  • Η δικηγόρος της Oμογένειας, Μαρία Μάρκου, αρνήθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – της Ματίνας Δεμελή

Το κινητό της χτυπάει ασταμάτητα. Μια ακόμη υπόθεση που περιμένει λύση. Μια ακόμη βίζα που περιμένει έγκριση. Ακυρώσαμε τουλάχιστον οκτώ φορές το ραντεβού μας αφού οι αλλεπάλληλες αιτήσεις για βίζες την κρατούσαν στο γραφείο μέχρι τα μεσάνυχτα.

Για σχεδόν μια δεκαετία η Μαρία Μάρκου προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ομογενείς της Αμερικής. Ήταν το 2014 όταν ήρθε από το Τέξας στη Νέα Υόρκη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την ομογένεια. Ο κόσμος την αγκάλιασε όμως και εκείνη αγκάλιασε όσους ζήτησαν την βοήθεια της και τις υπηρεσίες της, κυρίως για το ευαίσθητο θέμα της απόκτησης βίζας και πράσινης κάρτας.

Με την μεθοδικότητα και την σκληρή δουλειά, κατάφερε να εκδώσει περισσότερες από 1000 πράσινες κάρτες σε Έλληνες που ήρθαν στην Αμερική κατά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον. Έχει βοηθήσει πολλές οικογένειες που ήρθαν στην Αμερική τα τελευταία χρόνια. “Έχω βοηθήσει ανθρώπους που απογοητεύτηκαν και ήθελαν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα. Θυμάμαι μόλις είχα γεννήσει και πήγαμε στο δικαστήριο για την πράσινη κάρτα και τελικά την πήραμε. Κλαίγαμε από συγκίνηση” λέει η Μαρία Μάρκου.

Δεν είναι τυχαίο που πολλοί την αποκαλούν “δικηγόρο της Ομογένειας” αφού με την αφοσίωση της είναι πάντα δίπλα σε όσους την χρειάζονται.

Όπως αναφέρει, γίνεται καλύτερος άνθρωπος μέσα από τις υποθέσεις των εντολέων της. Στη δίκη του Π.Μ. στο ποινικό δικαστήριο του Queens, δε θα ξεχάσουμε τη στιγμή που οι ένορκοι και ο κατηγορούμενος δάκρυσαν μετά την αγόρευση της, μία δίκη η οποία κράτησε μέρες και ο κόσμος μιλούσε για τη νίκη της για μέρες.

Πλέον, είναι Πρόεδρος του “Markou Global Legal Group” από τον Αύγουστο του 2015 με γραφεία στη Νέα Υόρκη, την Ελλάδα και την Κύπρο. Αναλαμβάνει νομικά θέματα που αφορούν ιδιοκτησιακά, κληρονομικά, μεταναστευτικά, εταιρικά, ποινικά και κυρίως διεθνή θέματα μεταξύ ΗΠΑ, Ελλάδος και Κύπρου.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρυσι βρέθηκε στο Προεδρείο του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και μόλις πριν λίγο καιρό αρνήθηκε στον κ. Ανδρουλάκη την πρόταση του για μια θέση στο Επικρατείας. Και αυτό γιατί όπως μας είπε “Είναι χαστούκι προς την Ομογένεια να μην εκπροσωπείται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.”

Η Μαρία Μάρκου έχει δεχθεί προτάσεις και από άλλα κόμματα αλλά σε ερώτησή μας, απάντησε ότι μέλημά μου είναι να προσφέρω ουσιαστικά στην Ομογένεια από θέση ευθύνης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, την βράβευσε πριν μερικές μέρες για την συνεισφορά της στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα και για το φιλανθρωπικό της έργο.

Από υποτροφίες σε παιδιά, φαρμακευτικά υλικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τρόφιμα σε άτομα που έχουν ανάγκη, ακόμα και με χρηματικές δωρεές σε εκκλησίες και ιδρύματα. Σημαντική ήταν και η δωρεά της στον Άγιο Ισίδωρο που κάηκε πριν λίγο καιρό.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ

Με σπουδές στις Νομικές Σχολές Αθηνών, Σουηδίας και Τέξας, η Μαρία Μάρκου συμμετείχε σε συνέδρια ως Γενικός Σύμβουλος και ως Διαμεσολαβήτρια από το Harvard Law School και το Georgetown Law School.

Στην Ελλάδα δίδαξε νομικά σε υποψήφιους Δικαστές, συμβολαιογράφους, υποψήφιους διοικητικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, κλπ σε γνωστό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Ελλάδα ως μάχιμη Δικηγόρος από πολύ νωρίς και απέκτησε αμέσως μεγάλο και γνωστό πελατολόγιο για αστικές και ποινικές υποθέσεις.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο σύζυγος της, επιχειρηματίας και οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, τη στηρίζει σε κάθε βήμα της. Μαζί, έχουν ιδρύσει την εταιρία “ Markou Oikia Management”, η οποία διαχειρίζεται ακίνητα στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όμως, το σημαντικότερο που έχουν αποκτήσει μαζί είναι τα τρία παιδιά τους, η Καρολίνα, η Καλλίστη και ο Νίκανδρος και όπως θα πει και η ίδια, αυτός είναι ο πιο σημαντικός της ρόλος και για αυτό κάνει το παν να συνδυάζει κάθε μέρα τους ρόλους της Δικηγόρου και μαμάς.

Η Μαρία είναι απλή αλλά και επιβλητική. Πάντοτε απρόβλεπτη και ποτέ δε μπορείς να γνωρίζεις την επόμενη κίνηση της. Όλοι την αγαπούν και τη σέβονται, ακόμα και αυτοί που βρίσκονται απέναντι της γιατί δε φοβάται να τους ξεσκεπάσει, ακόμα και όσοι την φοβούνται.

Μέχρι πρόσφατα, για οκτώ συναπτά έτη είχε τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή σε ραδιοφωνικό σταθμό της ομογένειας.

Εν μία νυκτί αποχαιρέτησε το κοινό της χωρίς να ενημερώσει κανέναν αλλά με το δικό της γλυκό και ξεχωριστό τρόπο. Τα επόμενα της σχέδια τα κρατά κλειστά και όλοι αναμένουμε με αγωνία την επόμενη της κίνηση.

Share:

Leave A Comment