Πεζοπορία Αλέξη Σοφοκλέους στη Νέα Υόρκη υπέρ του «Hope For Children»

  • Home
  • Blog
  • News
  • Πεζοπορία Αλέξη Σοφοκλέους στη Νέα Υόρκη υπέρ του «Hope For Children»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διάσημος Κύπριος εθελοντής πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους την Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε την πεζοπορία «Βήμα – Βήμα τη Νέα Υόρκη» (Step By Step New York) προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους ομογενείς και τους συμπολίτες τους για το έργο του οργανισμού Hope For Children» CRC Policy Center με έδρα την Κύπρο και με θυγατρικό ίδρυμα στις ΗΠΑ.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους με την σύζυγό του Ιωάννα το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν την πεζοπορία από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής και στην συνέχεια μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια που βρίσκονται στο Ντίτμαρς και στην Αστόρια αντίστοιχα και συνομίλησαν με τους μαθητές και τους δασκάλους για την πεζοπορία και για το έργο του «Hope For Children» CRC Policy Center.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας η πεζοπορία ξεκίνησε από την συμβολή της Οδού Στέινγουέι με την 30ή Λεωφόρου και κατέληξε στο Νοσοκομείο της Αστόριας «Mount Sinai Hospital Center» στην συμβολή της 30ής Λεωφόρου με την Οδό Κρέσεντ.

Στην εν λόγω πεζοπορία συμμετείχε και η Μαρία Μάρκου ιδρύτρια του ομίλου «Markou Global Legal Group» με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι είχαν μια μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο του Αλέξη Σοφοκλέους και του «Hope For Children» CRC Policy Center που φροντίζει κακοποιημένα παιδιά και παιδιά που έχουν ανάγκη διαβίωσης και φροντίδας.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους επεσήμανε ότι ανέλαβε αυτή την δράση με την προτροπή του Γενικού Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη Μιχάλη Φυρίλλα και ότι η πεζοπορία είναι η πρώτη που διοργανώνουν στην Αμερική.

Οι πεζοπόροι έκαναν μια στάση στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας, το μοναδικό μνημείο της παρουσίας του Ελληνισμού στη Νέα Υόρκη, όπου η κ. Μάρκου παρέδωσε στον Αλέξη Σοφοκλέους την δωρεά του ομίλου «Markou Global Legal Group».

Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Αλέξης Σοφοκλέους και Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρτης Τσάκας.
Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου και ο Αλέξης Σοφοκλέους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρτης Τσάκας.
Share:

Leave A Comment