Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και Μαρία Μάρκου διεκδικούν χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος

  • Home
  • Blog
  • News
  • Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και Μαρία Μάρκου διεκδικούν χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και ακτιβιστής Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, (Konstantinos (Gus) Lambropoulos), το βράδυ της Πέμπτης, 28ης Σεπτεμβρίου 2023, κάλεσε τους ομογενείς και Αμερικανούς δημοσιογράφους στο εστιατόριο «Stamatis» στην Αστόρια και μερικούς φίλους και στελέχη της ομογένειας και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα ως πολιτειακού γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος για την 59η εκλογική περιφέρεια της Νέας Υόρκης που περιλαμβάνει περιοχές της Αστόριας, του Λονγ Αϊλαντ Σίτι, το Μπρούκλιν και το Μανχάταν.

Πρόκειται για το αξίωμα το οποίο κατέχει η 28χρονη Κρίστεν Γκονζάλες (Kristen Gonzalez). Και η εκδήλωση είχε και μια επί πλέον ευχάριστη έκπληξη, καθώς και η σύζυγός του και συνάμα δικηγόρος Μαρία Μάρκου κατέθεσε τα δικαιολογητικά για την εκλογή της ως ηγέτιδας του Δημοκρατικού Κόμματος για το Α’ Μέρος της 36ης εκλογικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης που συμπεριλαμβάνει την Αστόρια.

Πρόκειται για μοναδικό – τουλάχιστον για τα δεδομένα της ομογένειας – γεγονός, καθώς είναι η πρώτη φορά που εισέρχονται την ίδια χρονική στιγμή στον στίβο δύο ομογενείς υποψήφιοι και δη σύζυγοι.

Είναι επίσης η πρώτη φορά μετά από μια και πλέον δεκαετία που ομογενείς εισέρχονται στον στίβο χωρίς να έχουν  προηγούμενη πολιτική εμπειρία.

Η τύχη του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου θα κριθεί στις προκριματικές εκλογές του 25ης Ιουνίου 2024. Εάν καταφέρει να κερδίσει το χρίσμα τότε η εκλογή του στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι ένα απλός περίπατος, καθώς η Νέα Υόρκη θεωρείται προπύργιο του Δημοκρατικού Κόμματος. Και τότε η ομογένεια θα αυξήσει σημαντικά την πολιτική της ισχύ και μάλιστα θα έχει τρεις πολιτειακούς γερουσιαστές που εκλέγονται στον Δήμο της Νέας Υόρκης.

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος ακολούθησε το παράδειγμα της Μάντλιν Σίγκα, που ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία για την εκλογή της ως Εισαγγελέας της Κομητείας Νάσο από την ομογένεια. Και στηριζόμενη στην ομογένεια η κ. Σίγκα κατάφερε να διαψεύσει τα προγνωστικά και να εκλεγεί και να επανεκλεγεί θριαμβευτικά μέχρι και τον διορισμό της ως Ανωτάτου Δικαστή της πολιτειακής της Νέας Υόρκης.

«Όπως εσείς, γνωρίζω αυτήν την Περιφέρεια. Όπως εσείς, αγαπάω αυτήν την Περιφέρεια. Οπως εσείς, προέρχομαι από αυτήν την Περιφέρεια και, όπως εσείς, εργάζομαι σε αυτήν την Περιφέρεια», ανέφερε αρχικά, με έντονη συναισθηματική χροιά, ο κ. Λαμπρόπουλος.

Η σύζυγός του, Μαρία Μάρκου επεσήμανε: «Ο Κωνσταντίνος έχει βοηθήσει όλο τον κόσμο της Αστόριας. Υπήρχαν άνθρωποι που έχαναν τα σπίτια τους, χρεοκοπούσαν και ο Κώστας τους βοηθούσε. Βίωσε την 11η Σεπτεμβρίου, έχει περάσει δυο φορές καρκίνο, αλλά έχει χαμόγελο. Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο όπως αυτός, διότι είναι ένας άνθρωπος καθαρός, πάντα με το χαμόγελο και πάντα να βοηθήσει. Δεν έχει ανάγκη να μπει στην πολιτική για τα χρήματα. Δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ».

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την ομιλία του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι ομογενείς επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο και μάλιστα ανήλθαν στο βήμα και εξέφρασαν την υποστήριξη τόσο προς τον ίδιο, όσο και ως προς την σύζυγό του.

Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε την διευθύντρια του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας Μαίρη Βαξεβανίδη, τον διευθυντή του Εμπορικού Γραφείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Νικόλαο Θωμόπουλο, τον αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, π Γρηγόριο Σταμκόπουλο, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, τον πρώην πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, Παύλο Κοτρώτσιο, τον διευθυντή της Χορωδίας του Παγκυπρίου, μαέστρο Φύτο Στράτη, τον οδοντίατρο Μιχάλη Κοκόλη, τον Δημήτρη Φίλιο και τον Νίκο Σταματάκη.

Ο Νίκος Σταματάκης, αριστερά ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, αριστερά ο Παύλος Κοτρώτσιος και η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Στέλλα Κοκόλη, αριστερά, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Μαίρη Βαξεβανίδη, αριστερά, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος και η Μαρία Μάρκου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Μιχάλης Κοκόλης, αριστερά και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Share:

Leave A Comment